Gelijkgestemden en reizen Off the Grid 4x4

Terreinwagen

De een gaat op vakantie, de ander reist. Wat is exact het verschil? Dat is maar net wat je er zelf van maakt en hoe je het zelf ziet. Toch pleit ik wel voor het onderscheid tussen de pure vakantie van drie weken strand met 20 boeken in je koffer of een rondreis. Bij de laatste kies je ervoor door één of meer landen te reizen, waarbij je verschillende plaatsen aandoet, de cultuur wilt ervaren en ook actief bezig bent. Het verrassende aspect speelt hierbij een belangrijke rol: je bent nieuwsgierig en hebt interesse in andere landen, mensen, culturen. Het hoeft niet altijd even avontuurlijk te zijn, maar in ieder geval zoek je… tsja, ‘iets anders’. En dat kan dan gelukkig weer op veel manieren.

Gelijkgestemden & reizen

Tijdens een reis of vakantie ontmoet je mensen en soms zijn dat bijzondere ontmoetingen. Het is altijd fijn om mensen te ontmoeten met dezelfde interesses en met wie je jouw enthousiasme kan delen. En het maakt eigenlijk niet uit of die overeenkomst nu cultureel of maatschappelijk georiënteerd is of werk gerelateerd bijvoorbeeld. Ik heb zowel werk- als reis-gerelateerd (dat is hetzelfde) veel bijzondere mensen mogen ontmoeten die likeminded zijn, dezelfde nieuwsgierigheid in zich hebben en vol passie willen blijven reizen. Het zogenaamde reisvirus bestaat écht! En gelukkig is hier nog geen medicijn tegen verkrijgbaar op de markt.

Ik heb het geluk om met verschillende partijen te mogen samenwerken; mensen die mijn passie delen, mensen die ondernemend zijn en hun unieke, bijzondere en onvergetelijke reiservaringen willen delen met anderen. Zij willen deze ervaringen, net als ik, gebruiken om gelijke ervaringen te creëren voor andere gelijkgestemden. Iedereen maakt immers zijn eigen reiservaring, maar toch… enkele van deze partijen waar ik mee samenwerk passeren in deze blog de revue. Ik ben dankbaar dat ik met deze mensen mag samenwerken om zo het beste van onze capaciteiten samen te voegen en samen iets mooiers neer te zetten.

Off the Grid 4x4

Binnenkort starten Werner Budding en Martine Heijmen van Patiperra travels een nieuw avontuur: Off the Grid 4x4. Reizen voor avontuurlijke mensen die over spectaculaire wegen willen rijden om zo een land en zijn vergezichten en bevolking te leren kennen. De eerste reis gaat naar Nepal waar we een prachtige route hebben uitgezet. Kleine groepen van maximaal 10 auto's met begeleiding gaan samen een avontuur aan. Houd de website van Off the Grid 4x4 ook in de gaten voor nieuwe bestemmingen!

Stedenband Tilburg – Matagalpa & Patiperra travels

Nicaragua - logo STM

Stedenband Tilburg – Matagalpa & Patiperra travels werken samen om het toerisme in de koffieregio te bevorderen. Een reis door Nicaragua kan gecombineerd worden met een “Meet the Locals”-programma van deze stichting. Bezoek een van de mooie projecten ondersteund door STM of neem een taalcursus in Matagalpa. Klik hier voor meer informatie over STM.

Of verblijf bij een familie op het platteland in Nicaragua en help mee op de koffieplantage. De projecten van Stedenband Tilburg – Matagalpa zijn te bezoeken en in te plannen in onze reizen.

Het belooft een bijzonder reisjaar te worden! Ik hoop van harte dat veel reizigers én vakantiegangers de stap gaan zetten om meer of minder avontuurlijk Centraal- of Zuid-Amerika te ontdekken. Patiperra travels en partners staan klaar om iedereen van dienst te zijn.

meer verhalen van martine

Argentinië Ruta 40 Salta & het Noordwesten
Argentinië
Camper
Old-timer
Personenauto
Terreinwagen
Argentinië Ruta 40 Bariloche & Merengebied
Argentinië
Old-timer
Personenauto
Terreinwagen