reis op jouw manier

Er zijn 1001 verschillende manieren om een land en zijn mensen en natuur te ervaren. Een ieder doet dat immers op zijn eigen manier en iedere keuze hierin is perfect. Wat wil je graag zien en hoe wil je dat doen? Trekt de natuur je meer of juist de cultuur? Wil je zelf autorijden of je liever laten rijden? Er is heel veel mogelijk.
camperreis in argentinië
terreinwagen in colombia

Hoe ga jij jouw route afleggen?

Ga je voor een avontuurlijk autoreis of rustig op je eigen tempo met een camperreis. Of heb je altijd al die ultieme roadtrip met je vrienden willen maken?

veelgestelde vragen

Hoe boek ik een reis?

Op het moment dat je een voorstel hebt ontvangen en graag die droomreis wil maken, laat je ons dat weten via mail. We vragen je om enkele gegevens en gaan aan de gang met de boeking van vluchten, hotels en autohuur.

Kan ik ook kiezen uit een standaard reis?

De reizen op de website dienen ter inspiratie en kunnen aangepast worden of geboekt zoals aangegeven. Op het moment dat jullie met concrete data aan de slag willen, stellen we het complete reisschema op en berekenen we de prijs.

Welke landen kan ik bezoeken via Patiperra?

Eigenlijk is wereld Patiperra's playground...;) Maar om het enigszins in te kaderen bieden we voornamelijk alle bestemmingen op het vasteland in Latijns-Amerika aan en heel Europa. Bekijk alle bestemmingen elders op deze website.

Wat kost een gemiddelde reis?

Dat hangt uiteraard af van de bestemming, de reisduur en het niveau van accommodatie. We stellen graag een voorstel op maat voor jullie op.

Kan ik met een eigen groep op reis?

Ja, dat kan zeker. Het is mogelijk om vanaf 1 persoon te boeken tot grotere groepen. We kunnen auto's, accommodatie, excursies, etc. allemaal voor jou met familie en/of vriendengroep of netwerk op maat boeken.

Is het veilig om op individuele basis rond te reizen?

Jazeker, Patiperra biedt geen routes en bestemmingen aan waar het niet veilig is. Houd er overigens wel rekening mee dat land, leven en mensen anders zijn. Extra alert zijn is dan ook altijd een goed advies. Ook de wegen en het rijgedrag zijn anders dan bij ons in Nederland of België. Wees dan ook altijd extra alert in het verkeer en rijd niet 's avonds. Mocht er onverhoopt iets gebeuren, iets stuk aan je auto bv, is het niet fijn om 's nachts om hulp te moeten zoeken.

Hoe zit het met de hoogte?

Bij de rondreizen door de Andes kom je op hoogte. De maximale hoogte in Peru bijvoorbeeld is een kleine 5.000 meter boven zeeniveau op weg naar de Colca Canyon. Je slaapt normaalgesproken niet boven de 4.000 meter. Bij het samenstellen van de reizen wordt rekening gehouden met een geleidelijke opbouw van de hoogte.

Waar vind ik de reisvoorwaarden?

Onderaan iedere webpagina staan de reisvoorwaarden vermeld.

Kan ik de selfdrive-reis ook boeken zonder de vluchten?

Ja, dat is zeker mogelijk. De prijzen worden in principe ook altijd aangegeven zonder de intercontinentale vluchten. De binnenlandse vluchtentijdens de reis vormen wel altijd onderdeel van het pakket.

Is Patiperra aangesloten bij een brancheorganisatie of garantiefonds?

Ja, Patiperra travels is aangesloten bij de VvKR en het GGTO garantiefonds.

Waar overnacht je tijdens de Patiperra selfdrive reizen?

Dat is geheel aan jezelf. We boeken normaalgesproken goede middenklasse hotels, kleinschalig en zo mogelijk karakteristiek voor het land of regio. Mocht je speciale wensen hebben: een boomhut in Costa Rica of Ecuador bijvoorbeeld of een heel bijzondere locatie waar je met een kabelbaan heen gaat in de koffieregio van Colombia, dan helpen we daar graag bij.

Martine Heijmen

ontvang een reisvoorstel op maat

Heb je interesse in een maatwerk reis? Neem direct contact op of vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan.