Personenauto
t/m

Trans Centraal Amerika

No items found.

over deze reis

Een avontuur van A tot Z: kleurrijke mensen en markten in Guatemala met het beroemde en indrukwekkend tempelcomplex van Tikal op de route, bloemenroutes in El Salvador, vilkanen en koloniale pracht in Nicaragua, Puur Natuur in Costa Rica en koffieplantages en Caribische pracht in Panama. En, last but not least, wat doorklieft deze prachtige landschappen nu precies? Juist! Prachtige wegen die erom vragen bereden en ontdekt te worden!

Guatemala
El Salvador
Nicaragua
Costa Rica
Panama

in het kort

Beste reistijd
November t/m april
Reisduur
35 dagen
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
175km
Tempo
Rustig

de route

Wat slaat de klok hier? Natuur, vulkanen, zeeën, kolkende rivieren, bergen, Cultuur in de koloniale steden zoals Antigua en Granada en León.

Een reis met je eigen huurauto door 6 centraal Amerikaanse landen: een avontuur van de bovenste plank door Guatemala, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica & Panama! De wegen zijn over het algemeen prima, het kan er druk zijn, vooral op de Panamericana en bij de grenzen heb je geduld nodig, maar ook dat hoort bij het avontuur. De bergwegen zijn goed te rijden en prachtig, maar let goed op de vrachtwagenchauffeurs en in de bochten.

bestemmingen + highlights

Guatemala: Antigua & Lago Atítlan
Antigua, misschien wel dé mooiste koloniale stad van Centraal-Amerika. In ieder geval is het westen van Guatemala met Antigua en ook het berggebied eromheen groot favoriet en niet voor niets. Het is er kleurrijk, het klimaat is aangenaam en je kan er tal van activiteiten ondernemen. ¡Bienvenidos a Guatemala!
Guatemala: Río Dulce & Tikal
Via Río Dulce, een mooie canyon met een heerlijke rivier die doet denken aan een meer, rijden we door naar het Noorden. Hier ligt het bekendste archeologisch complex van Centraal-Amerika: Tikal. Deze stad is van 400 v. Chr. tot 1000 jaar na Chr. bewoond door de Mayas. Een indrukwekkend complex middenin een dichte jungle op de grens met Mexico.
El Salvador: La Unión & Apaneca
We rijden het hele land door van Oost naar West, door groene velden en prachtige vergezichten. Richting Apaneca gaan we wat meer de bergen in, dit is de zogenaamde bloemenroute gevuld met kleurrijke dorpjes waar mooie graffiti verhalen vertelt.
Somoto & Esteli
De Somoto Canyon, een canyon van miljoenen jaren oud, trekt pas sinds kort de buitenlandse toerist. Je wandelt, waadt, zwemt en springt van spectaculaire rotsen af mocht je dat willen… Esteli is een charmant dorpje bekend om de (Cubaanse) sigaar.
Matagalpa koffieregio
De perfecte omstandigheden voor een koffieboon? Dat is hier! Ontdek Matagalpa, het kloppende hart van Nicaragua's koffieproductie. Dankzij ideale omstandigheden en bloeiende coöperaties biedt deze regio een uniek inzicht in de koffiecultuur van Centraal-Amerika.
Nicaragua: Granada & León
De twee mooiste koloniale steden van Nicaragua zijn om beurten hoofdstad geweest van dit fijne land. Granada is picture perfect, León is iets minder opgepoetst en daardoor wat ons betreft wellicht nóg mooier... Hoe dan ook, allebei zijn het heerlijke steden waar je graag een tijdje wil vertoeven.
Monteverde
Verlies je jezelf graag? Ga dan zeker naar de betoverende nevelwouden van Monteverde. Ontdek de magie van het bos, wandel over hangbruggen en spot zeldzame dieren tussen de mistige boomtoppen. Het gaat hier om natuur en avontuur!
Cariben - Mexico
De Caribische kust lokt met zijn witte stranden, unieke tempels in Tulum en eilandparadijzen zoals Isla Mujeres en Isla Holbox. Ontdek de betoverende Caribische kust: witte stranden, warm water, lekker eten en prachtige riffen. Een verblijf in Akamul, Playa del Carmen of Mahahual is overheerlijk! Bezoek daarnaast de iconische mayatempel in Tulum en geniet van eilandparadijzen zoals Isla Mujeres, Isla Cozumel en Isla Holbox.
Boquete & Bocas del Toro
Boquete, gelegen in Panama, trekt de pur sang natuurliefhebber met zijn weelderige koffieplantages, avontuurlijke wandelpaden en adembenemende uitzichten op de Barú-vulkaan. Bocas del Toro heeft paradijselijke Caribische stranden, een levendige sfeer en diverse watersportmogelijkheden zoals surfen en snorkelen. Een tropisch toevluchtsoord dat je eigenlijk niet mag missen.
Panama Stad
Ontdek Panama Stad met zowel moderne en koloniale charme, en het wereldberoemde Panama-kanaal, een technisch meesterwerk dat werelden verbindt. Sla een bezoek aan de enorme sluizen vooral niet over tijdens een verblijf hier.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Waarom deze reis maken? Simpelweg omdat het gegarandeerd een onvergetelijk en uniek avontuur wordt!

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Waar wacht je op? Dit avontuur vraagt erom uitgevoerd te worden!

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier