Personenauto
t/m

Peru A Closer Look

No items found.

over deze reis

De hoogtepunten van Peru en nog wat extra... Dat is wat deze reis is. Je rijdt met je eigen huurauto of camper een rondje vanuit Lima. Door de soms extreem ruige en dan weer lieflijke Andes, langs de Pacific kustlijn, door het domein van de Condor in Colca Canyon, langs het Titicacameer en naar Rainbow Mountain. Een werkelijk verbluffende route leidt je weer terug naar het laagland waar je na een stop in Nazca weer in Lima aankomt.

Peru

in het kort

Beste reistijd
Maart t/m december
Reisduur
21 dagen, 24 is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
225km
Tempo
Normaal

de route

De route is mooi en de asfaltwegen prima op wat slechte delen daar gelaten. De kustlijn zuidwaarts is eerst wat saai, maar wordt al snel boeiend met kleurencontrasten, ruige kustlijnen en groene valleien dankzij de rivieren die vanuit de Andes de Pacific instromen. De weg retour door de bergen van Cuzco naar Nazca is verbluffend mooi.

De Peruaanse automobilist is over het algemeen een “assertieve chauffeur”. Dit geldt voor auto’s, bussen en vrachtwagens. Dat betekent dat als je ergens wil komen, je een klein beetje mee moet doen. Voor de ervaren chauffeur geen enkelprobleem en zelfs (juist!) leuk.

bestemmingen + highlights

Lima
Lima, de hoofdstad van Peru, is een historische stad met een modern tintje, een bruisend cultureel centrum en een levendige gastronomische scene, vooral bekend om zijn ceviche en Pisco Sour. De leukste wijk? El Barranco. ¡Bienvenidos a Peru!
Huacachina
Voor diegenen die wel houden van een beetje adrenaline is de sandboard experience in de oase van Huacahina zeker de moeite waard. De locatie is erg mooi en het avondlicht prachtig. Wees echter voorbereid op drukte en heel veel backpackers…;)
Arequipa e.o.
De tweede stad van Peru heeft een prachtig koloniaal centrum. Verdwaal in de straatjes van Arequipa, bewonder het rode Santa Catalina convent, verken de markt en geniet van de omringende vulkanen zoals El Misti en el Pichu Pichu.
Colca Canyon
De Colca Canyon, tweemaal dieper dan de Grand Canyon, biedt spectaculaire vergezichten en is de thuisbasis van de imposante condors. Traditionele dorpen en eeuwenoude agrarische terrassen maken deze plek werkelijk uniek en betoverend.
Titicaca meer & Puno
Puno is het handelscentrum van de regio en is gelegen aan het Titicacameer. Het is niet de mooiste stad van Peru, maar wel bjizonder. Je kunt vanaf hier het wereldberoemde meer ontdekken. Het is echter ook mogelijk om de drijvende Uroseilanden, Amantani en Taquile vanuit het schiereiland Llachon te bezoeken. Perfect met een camper!
Rainbow Mountain
Rainbowmountain ligt ten zuiden van Cuzco en is een perfecte stop als je met je camper of huurauto van het Titicacameer naar Cuzco rijdt. Een indrukwekkend schouwspel van kleuren en ook de weg erheen is bijzonder door kleine authentieke Andes dorpjes.
Cuzco
Een waar Backpackers paradise. Cuzco, Peru's iconische stad op 3.400 meter hoogte, toont een mix van Inca- en koloniale architectuur. Het centrale plein is omzoomt door marktjes, winkeltjes en musea gebouwd op de grondvesten van het Incarijk. Cuzco is met recht een mix van culturen en tijdperken.
Machu Picchu
Als je in Peru bent, mag een bezoek aan het historische Machu Picchu, een van 's werelds meest iconische archeologische vindplaatsen, niet ontbreken. Een mysterieuze geschiedenis, het spectaculaire landschap en een indrukwekkende Inca-architectuur maken een bezoek aan deze UNESCO-werelderfgoedsite is een onvergetelijke ervaring.
Van Cuzco naar Nazca
En als je dan met je camper/auto vanuit de Heilige Vallei of Cuzco afdaalt naar zeeniveau, dan kom je honderden en zo niet duizenden bochtjes tegen en rijd je door werkelijk fenomenale en surrealistische landschappen. De laatste kilometers worden de bergen fluweel en de luchten…? Pure Magie.
Paracas & Islas Ballestas
Het Paracas National Reserve, met zijn zandduinen en oases, biedt adembenemende landschappen en uitzichten. Verken het per huurauto of camper, overnacht zelfs in het NP en geniet van een boottocht naar de Islas Ballestas, bekend om zijn diverse wildlife. En vergeet niet te proeven van de lokale pisco en Pisco Sour, uiteraard vergezeld van heerlijke ceviche.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Het is super om de route helemaal rond te maken, geleidelijk de Andes in te rijden via Arequipa en dan als het ware rechtstreeks vanuit de hoogte weer af te zakken naar zeeniveau!

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Ga voor de vrijheid en ga op pad met een camper of huurauto: vraag naar de mogelijkheden

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier