Personenauto
t/m

Nicaragua A Closer Look

No items found.

over deze reis

Kleurrijke mensen, kleurrijke steden en een kleurrijke natuur: Nicaragua heeft het allemaal. Deze complete ontdekkingstocht door het grootste Centraal-Amerikaanse land komt langs alle bekende en minder bekende hoogtepunten.

Nicaragua

in het kort

Beste reistijd
November t/m april
Reisduur
Vanaf 18 dagen, 21 dagen is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
150km
Tempo
Normaal

de route

Tijdens deze reis doe je de prachtige koloniale steden León en Granada aan, allebei niet echt groot waar moderne hoogbouw vreemd is. Wat je wél tegenkomt? Vulkanen op Isla Ometepe, kratermeren in Laguna Apoyo bijvoorbeeld, koffievelden in Matagalpa, canyons in Somoto waar je doorheen kan wandelen en zwemmen, eilanden en kleine knusse witte dorpjes waar veel handwerk wordt verricht; denk aan houtbewerking of leerbewerking. Voor de strandafsluiting lever je de auto in en vlieg je naar de Corn islands ofwel Islas de Mais in de Cariben…

bestemmingen + highlights

León
León, ooit samen met Granada de hoofdstad van Nicaragua, straalt ontwikkeling en cultuur uit. De stad heeft indrukwekkende kerken en musea, en is de thuishaven van de grootste universiteit van het land, opgericht in 1812. In de enorme kathedraal is het graf van Rubén Darío, de beroemde dichter van Nicaragua, en trekt veel bezoekers. Ontdek historische plekken en geniet van cafés en restaurants na een dag vol cultuur.
Somoto & Esteli
De Somoto Canyon, een canyon van miljoenen jaren oud, trekt pas sinds kort de buitenlandse toerist. Je wandelt, waadt, zwemt en springt van spectaculaire rotsen af mocht je dat willen… Esteli is een charmant dorpje bekend om de (Cubaanse) sigaar.
Matagalpa koffieregio
De perfecte omstandigheden voor een koffieboon? Dat is hier! Ontdek Matagalpa, het kloppende hart van Nicaragua's koffieproductie. Dankzij ideale omstandigheden en bloeiende coöperaties biedt deze regio een uniek inzicht in de koffiecultuur van Centraal-Amerika.
Pueblos Blancos & Vulkanen
De Mombacho en de Masaya vulkanen zijn de twee bekendste vulkanen van het land en worden omgeven door de charmante Pueblos Blancos. Ieder witgekalkt dorpje met namen als San Juan de Oriente, Catarina, Diriomo, Diria, en Niquinohomoin heeft zijn eigen ambacht zoals leer- of houtbewerking. Het is heerlijk om hier even doorheen te dwalen en je te verliezen in andere tijden.
Granada
Granada, Nicaragua's oudste koloniale stad, glinstert langs de oevers van het immense Lago Nicaragua. De stad stamt uit 1524 en tijdens een verblijf maak je een reis terug in de tijd, vooral 's avonds wanneer de straten verlicht zijn.
Isla Ometepe
Ometepe, een eiland ter grootte van Amsterdam, huisvest iconische vulkanen en 32.000 inwoners. Het is een paradijs voor wandelaars, fietsers en kajakkers. Verblijf aan de zuidkant San Jose del Sur voor de mooie zonsondergangen of wellicht liever aan de andere kant in Santo Domingo.
Corn Islands
De idyllische Corn Islands liggen zo’n 70km van de kust in de Caribische zee. Big en Little Corn Island die beiden toeristen niet schuwen zijn perfecte plekke om te relaxen, te duiken en te snorkelen. Een authentieke "Caribean experience" gegarandeerd dus.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Nicaragua is een bijzonder pure en niet veel bezochte bestemming met een prachtige afwisseling van koffievelden in de bergen, vulkanen, meren en zowel de Pacific kustlijn als paradijselijke Caribische stranden.

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Hou je van iets nieuws en afwisselends op reis? En wil je niet dagenlang in de auto zitten? Dan is Nicaragua perfect!

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier