Personenauto
t/m

Mexico Yucatan & Chiapas

No items found.

over deze reis

Deze route bezoekt naast de schoonheden van Yucatán ook de staat Chiapas: kleurrijke dorpen en mensen, veel bergen, watervallen en de Sumidero Canyon. Chiapas is werkelijk prachtig! De bochtige wegen vragen wel wat concentratie van de chauffeur, maar dat maakt het stuurwerk leuk en de uitzichten zijn fantastisch. Plaatsen die je zeker aandoet? San Cristóbal de las Casas, San Juan Chamula, Palenque en Yaxchilán.

Mexico

in het kort

Beste reistijd
November t/m april
Reisduur
Vanaf 18 dagen, 21 dagen is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
200km
Tempo
Normaal

de route

Een prachtige en afwisselende route; in Yucatan is het landschap vrij vlak, terwijl Chiapas is gevuld met groene bergen en rivieren met alle natuurlijke schoonheid die daarmee gepaard gaat. Deze route gaat geheel over prima asfaltwegen. Wees wel alert voor overstekende dieren en rij niet in het donker, verlichting is er vrijwel  niet. Het rijgedrag van de Mexicaan is alleszins normaal.

bestemmingen + highlights

Yucatán - Schiereiland
Het gaat hier om cultuur en natuur. Mérida betovert met zijn koloniale pracht en het Gran Museo del Mundo Maya, terwijl Valladolid een charmant koloniaal stadje is en een uitvalsbasis voor de iconische Chichen Itzá. Campeche, met zijn beschermende stadsmuren en piratenverleden, biedt een knus centrum met gezellige cafés. Ontdek Celestún's vis en flamingo's en Xpujil die de deur opent naar de indrukwekkende verborgen junglestad Mayastad Calakmul. Yucatán alleen verdient al een bezoek van enkele weken!
Chichen Itzá
Bezoek Chichen Itza voor zijn iconische Maya-piramides, waaronder El Castillo, een UNESCO-werelderfgoed. Ontdek de astronomische precisie van de bouwwerken, de heilige cenote, en de indrukwekkende observatoriumstructuur. Een onmisbare bestemming voor geschiedenisliefhebbers en avonturiers in Mexico.
Merida
De mooie en knusse koloniale stad Merida staat bol van Maya-cultuur, kleurrijke koloniale architectuur en levendige lokale markten. Verken het centrale plein, bezoek zeker het Maya Museum aan de rand van de stad en geniet van heerlijke lokale gerechten zoals de Pollo Pibil. Een cultureel en gastronomisch avontuur in Mexico.
Campeche
Campeche heeft een prachtig bewaard gebleven koloniaal centrum met kleurrijke straten en historische charme, doordrenkt met een fascinerend piratenverleden. Verken de oude stadsmuren, de fortificaties en het archeologisch museum; dit is een heerlijke plek aan Golf van Mexico.
Chiapas - San Cristobal
San Cristobal de las Casas, misschien wel de mooiste stad van Mexico, met kleurrijke huizen en bevolking. Nabijgelegen dorpen zoals San Juan Chamula en Zinacantán zijn voornamelijk Maya-gemeenschappen. In San Juan Chamula vind je een van de bijzonderste kerken ter wereld waar Maya's hun rituelen vieren omgeven door Christelijke beelden: een wel heel bijzondere ervaring.
Selva Lacandona: Yaxchilán & Bonampak
Vanaf Palenque of San Cristobal rij je naar Frontera Corozal voor een bezichtiging van deze twee tempels verscholen in de jungle. Bonampak wordt beheerd door de lokale Maya bevolking en Yaxchilán bereik je alleen over water. Bijzondere plekken die niet mogen ontbreken.
Chiapas - Palenque
Palenque, een toeristisch junglestadje, biedt toegang tot het prachtige archeologische complex Palenque, terwijl de Lacandon-jungle de pure natuur van Mexico belichaamt, bewoond door oorspronkelijke Maya-bevolking. Agua Azul en Misol Ha liggen in deze omgeving en zijn prachtige watervallen die heerlijke verkoeling bieden.
Xpujil & Calakmul
Calakmul, in het gelijknamige biosfeerreservaat, was een machtige Mayastad in de 6e eeuw AD. Gelegen op 60 km van de hoofdweg tussen Campeche en de Caribische Zee, biedt het een unieke jungle-ervaring. Beklim de piramides voor prachtige uitzichten en geniet van de rust, weg van het massatoerisme.
Laguna Bacalar
Bezoek Laguna Bacalar voor zijn verbluffend turquoise water, bekend als "het meer van de zeven kleuren". Verken de kalme lagune per kajak, zwem in de heldere wateren en ontdek verborgen cenotes. Een oase van rust en natuurlijke schoonheid in Mexico.
Cariben - Mexico
De Caribische kust lokt met zijn witte stranden, unieke tempels in Tulum en eilandparadijzen zoals Isla Mujeres en Isla Holbox. Ontdek de betoverende Caribische kust: witte stranden, warm water, lekker eten en prachtige riffen. Een verblijf in Akamul, Playa del Carmen of Mahahual is overheerlijk! Bezoek daarnaast de iconische mayatempel in Tulum en geniet van eilandparadijzen zoals Isla Mujeres, Isla Cozumel en Isla Holbox.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Mexico is een persoonlijk favoriet vanwege het afwisselend landschap van bergen naar laagland, van droog naar weelderig groen. De keuken verandert bij iedere klimaatverandering en ook de mensen zijn in de bergen anders dan aan de kust. Naast een prachtige ook een boeiende bestemming dus!

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier