Personenauto
t/m

Mexico Yucatán

No items found.

over deze reis

"All time favorite” Mexico blijft boeien! Een kleurrijke bestemming in alle opzichten van het woord: de architectuur in de steden, de Mayatempels verstopt in een diepe jungle, de bevolking waarvan vooral de vrouwen kleurrijk zijn en uiteraard de natuur. Yucatán staat bekend om de stranden, maar biedt nog veel meer.

Mexico

in het kort

Beste reistijd
November t/m april
Reisduur
Vanaf 10 dagen, 14 dagen is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
225km
Tempo
Normaal

de route

Yucatan biedt naast de stranden ook veel cultureel moois: koloniale steden als Mérida en Campeche, archeologische schatten als Chichen Itzá en Ruta Puuc en bijzondere natuur waaronder de duizenden cenotes die hier te vinden zijn. En dan hebben we het nog niet gehad over de Pollo Pibil, hét gerecht van de regio… Alles komt aan bod tijdens deze reis. Het is een heel goed te rijden route door het schiereiland Yucatan. Het landschap is zeker niet altijd verbluffend, maar de beloning bij aankomst altijd groot. Deze route gaat geheel over prima asfaltwegen. Wees wel alert voor overstekende dieren en rij niet in het donker, verlichting is er vrijwel  niet. Het rijgedrag van de Mexicaan is alleszins normaal.

bestemmingen + highlights

Yucatán - Schiereiland
Het gaat hier om cultuur en natuur. Mérida betovert met zijn koloniale pracht en het Gran Museo del Mundo Maya, terwijl Valladolid een charmant koloniaal stadje is en een uitvalsbasis voor de iconische Chichen Itzá. Campeche, met zijn beschermende stadsmuren en piratenverleden, biedt een knus centrum met gezellige cafés. Ontdek Celestún's vis en flamingo's en Xpujil die de deur opent naar de indrukwekkende verborgen junglestad Mayastad Calakmul. Yucatán alleen verdient al een bezoek van enkele weken!
Chichen Itzá
Bezoek Chichen Itza voor zijn iconische Maya-piramides, waaronder El Castillo, een UNESCO-werelderfgoed. Ontdek de astronomische precisie van de bouwwerken, de heilige cenote, en de indrukwekkende observatoriumstructuur. Een onmisbare bestemming voor geschiedenisliefhebbers en avonturiers in Mexico.
Merida
De mooie en knusse koloniale stad Merida staat bol van Maya-cultuur, kleurrijke koloniale architectuur en levendige lokale markten. Verken het centrale plein, bezoek zeker het Maya Museum aan de rand van de stad en geniet van heerlijke lokale gerechten zoals de Pollo Pibil. Een cultureel en gastronomisch avontuur in Mexico.
Campeche
Campeche heeft een prachtig bewaard gebleven koloniaal centrum met kleurrijke straten en historische charme, doordrenkt met een fascinerend piratenverleden. Verken de oude stadsmuren, de fortificaties en het archeologisch museum; dit is een heerlijke plek aan Golf van Mexico.
Chiapas - Palenque
Palenque, een toeristisch junglestadje, biedt toegang tot het prachtige archeologische complex Palenque, terwijl de Lacandon-jungle de pure natuur van Mexico belichaamt, bewoond door oorspronkelijke Maya-bevolking. Agua Azul en Misol Ha liggen in deze omgeving en zijn prachtige watervallen die heerlijke verkoeling bieden.
Xpujil & Calakmul
Calakmul, in het gelijknamige biosfeerreservaat, was een machtige Mayastad in de 6e eeuw AD. Gelegen op 60 km van de hoofdweg tussen Campeche en de Caribische Zee, biedt het een unieke jungle-ervaring. Beklim de piramides voor prachtige uitzichten en geniet van de rust, weg van het massatoerisme.
Laguna Bacalar
Bezoek Laguna Bacalar voor zijn verbluffend turquoise water, bekend als "het meer van de zeven kleuren". Verken de kalme lagune per kajak, zwem in de heldere wateren en ontdek verborgen cenotes. Een oase van rust en natuurlijke schoonheid in Mexico.
Cariben - Mexico
De Caribische kust lokt met zijn witte stranden, unieke tempels in Tulum en eilandparadijzen zoals Isla Mujeres en Isla Holbox. Ontdek de betoverende Caribische kust: witte stranden, warm water, lekker eten en prachtige riffen. Een verblijf in Akamul, Playa del Carmen of Mahahual is overheerlijk! Bezoek daarnaast de iconische mayatempel in Tulum en geniet van eilandparadijzen zoals Isla Mujeres, Isla Cozumel en Isla Holbox.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Mexico is een bijzondere en veelzijdige bestemming. In Yucatán komt een deel van die schoonheid aan bod op een relatief klein oppervlak. Ook als je geen zeeën van tijd hebt, kan je deze regio heel goed verkennen.

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Vraag naar de mogelijkheden voor een reis op maat.

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier