Personenauto
t/m

Colombia Short & Sweet

No items found.

over deze reis

Al jaren bekend en berucht, wordt Colombia eindelijk écht op waarde geschat. Een fantastisch land waar iedere bezoeker een beetje verliefd op wordt. Ook in een paar weken tijd kan je een hele goede indruk krijgen van dit fantastische land.

Colombia

in het kort

Beste reistijd
Hele jaar door
Reisduur
vanaf 10 dagen, 14 dagen is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
100km
Tempo
Normaal

de route

Je start de reis in de metropool Bogotá, om vervolgens naar de immens groene koffieregio te reizen. Een heel fijn klimaat, overheerlijk eten en vrolijke gastvrije Paisas ontvangen je hier. In Medellín draait het om cultuur en ontwikkeling en in Tayrona Nationaal Park draait het allemaal om natuur. Cartagena tenslotte is een van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika en mag dus niet ontbreken.

De route door de koffieregio is fantastisch mooi en het is heerlijk om hier onafhankelijk te kunnen bewegen. Vanuit Medellín is het zeker aan te raden Guatapé te bezoeken: een bijzondere bezienswaardigheid in prachtig landschap. Autorijden in Colombia kan soms wat uitdagend zijn. De kwaliteit van de wegen is prima; het zijn de 2-baans wegen, veelal bochtig en met veel verkeer die maken dat je altijd goed op moet letten. Voor de avontuurlijke reiziger is dit overigens geen enkel probleem. :)

bestemmingen + highlights

Bogotá
Bogota, Colombia's bruisende hoofdstad, met 8 miljoen mensen, is het politieke, culturele, en economische centrum. Vele wijken bieden diverse ervaringen, van hippe Zona Rosa tot artistieke La Macarena. La Candelaria is het koloniale hart van de stad, met het beroemde Goudmuseum en toegang tot Monserrate. Zin om te fietsen? Zorg dat je zondag in de Colombiaanse hoofdstad bent!
Eje Cafetaro - de koffieregio
Café café café! Daar gaat het om hier. De Colombiaanse koffieregio, tussen 1.000 en 1.500 meter hoogte, staat bekend als de "koffiedriehoek", een UNESCO-werelderfgoed sinds 2011. Ontdek koffieboerderijen, verken het koloniale Salento en de Cocora vallei met zijn hoge waspalmen voor prachtige wandelingen.
Medellín e.o.
Medellín, ooit bekend om Pablo Escobar en het Medellin cartel, is nu een aangename stad waar het ook nog eens altijd lente is. Op het Plaza Botero staan de voluptueuze standbeelden van deze artiest en verblijf in het aangename en groene El Poblado. Bezoek ook het kleurrijke dorpje Guatapé voor een prachtig uitzicht over het stuwmeer en de bergen. En Jardín? Daar wil je blijven…. Beloofd!
Cariben - Tayrona NP & Santa Marta
Santa Marta heeft een klein oud centrum, maar trekt de bezoeker vooral aan vanwege de prachtige stranden en Tayrona Nationaal Park. Verken de wandelpaden, ontdek wildlife en overnacht voor een unieke ervaring. Houd rekening met de jaarlijkse parksluiting in februari.
Cartagena de Indias
Cartagena de Indias, een topbestemming in Colombia en Latijns-Amerika, is een historische stad met een ommuurde binnenstad, op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 1984. Ontdek prachtige oude huizen, de kathedraal, Torre del Reloj en meer.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Colombia heeft voor velen nog steeds een wat donker imago. Tegelijkertijd is iedereen die er ooit is geweest super enthousiast over dit land. Het kán ook niet anders: Colombia heeft natuur, cultuur en fantastische mensen! Wat wil je nog meer.

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à € 9,00 per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à € 9,00 per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Een fantastische bestemming die je écht eens in je leven bezocht moet hebben. :)

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier