Personenauto
t/m

Colombia A Closer Look

No items found.

over deze reis

Een complete reis door dit immense land, want ja dat is het! Van Bogota via het mooie zuiden door bergen en dorpen, langs woestijnen en koffievelden en door witte steden naar de metropool Medellín. Vandaar rijd je door naar het noorden naar Mompox gelegen aan de beroemde Magdalena rivier die Gabriel García Márques ademt. En Tayrona en Cartagena mogen aan geen enkele Colombia-reis ontbreken…

Colombia

in het kort

Beste reistijd
Hele jaar door
Reisduur
Vanaf 19 dagen, 22 dagen is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
250km
Tempo
Normaal

de route

De wegen zijn prima in Colombia; er wordt veel gewerkt aan de weg op veel trajecten wat betekent dat je soms geduld moet hebben. Het zijn vrijwel allemaal 2-baanswegen en gaan door de bergen: supermooi! De route bouwt mooi op van laagland naar de Tatacoa woestijn, richting het westen en vervolgens noord, waar je in de middelste vallei van de Andes komt. De ritten door veel plaatsen en route maken deze roadtrip tot een waar feest.

bestemmingen + highlights

Bogotá
Bogota, Colombia's bruisende hoofdstad, met 8 miljoen mensen, is het politieke, culturele, en economische centrum. Vele wijken bieden diverse ervaringen, van hippe Zona Rosa tot artistieke La Macarena. La Candelaria is het koloniale hart van de stad, met het beroemde Goudmuseum en toegang tot Monserrate. Zin om te fietsen? Zorg dat je zondag in de Colombiaanse hoofdstad bent!
Tatacoa woestijn
Ten zuiden van Bogotá, tussen de uitlopers van de Andes, ligt dit droge gebied, vergelijkbaar met La Guajira in het noorden. De wind en droogte hebben grijze en rode rotsformaties gevormd, vooral indrukwekkend bij zonsondergang.
San Agustín
San Agustín, UNESCO-werelderfgoed, herbergt een indrukwekkende archeologische site van oude mysterieuze stenen sculpturen en tombes, die dateren uit de periode van 1500 BC tot 1500 AD. Een intrigerende plek op een bijzondere locatie in de natuur.
Popayán
Popayán, de witte stad, is de geboorteplaats van veel Colombiaanse presidenten en herbergt talrijke universiteiten en een prachtig centrum. De Semana Santa-processies zijn beroemd in heel Latijns-Amerika, maar die van Popayán zijn ongeëvenaard. Bezoek het museum en bewonder de 'pasos'.
Eje Cafetaro - de koffieregio
Café café café! Daar gaat het om hier. De Colombiaanse koffieregio, tussen 1.000 en 1.500 meter hoogte, staat bekend als de "koffiedriehoek", een UNESCO-werelderfgoed sinds 2011. Ontdek koffieboerderijen, verken het koloniale Salento en de Cocora vallei met zijn hoge waspalmen voor prachtige wandelingen.
Medellín e.o.
Medellín, ooit bekend om Pablo Escobar en het Medellin cartel, is nu een aangename stad waar het ook nog eens altijd lente is. Op het Plaza Botero staan de voluptueuze standbeelden van deze artiest en verblijf in het aangename en groene El Poblado. Bezoek ook het kleurrijke dorpje Guatapé voor een prachtig uitzicht over het stuwmeer en de bergen. En Jardín? Daar wil je blijven…. Beloofd!
Reserva Natural de Río Claro
Nog al zo’n gebied waar eigenlijk voornamelijk Colombianen komen. Je zit hier middenin de natuur en kunt er wandelen, raften, ziplinen en vogels kunt spotten. Hacienda Napoles, voormalig residentie van Pablo Escobar ligt op een steenworp afstand. Zoals iedere zichzelf respecterende rijkaard, lopen ook hier nog steeds nijlpaarden, giraffen en leeuwen rond. In de traditionele oude kleine boerderij is een klein museum over Escobar geopend met veel fotomateriaal uit de laatste decennia van zijn leven.
Santa Cruz de Mompox
Mompox in de volksmond en wat is dit een heerlijk stadje! Het is een idyllisch koloniaal verleden aan de oever van de Magdalena rivier, lang onontdekt vanwege zijn afgelegen ligging. Gesticht in 1537 door Pedro de Heredia, bekend om zijn goudsmeden en levendig pleinleven.
Cariben - Tayrona NP & Santa Marta
Santa Marta heeft een klein oud centrum, maar trekt de bezoeker vooral aan vanwege de prachtige stranden en Tayrona Nationaal Park. Verken de wandelpaden, ontdek wildlife en overnacht voor een unieke ervaring. Houd rekening met de jaarlijkse parksluiting in februari.
Cartagena de Indias
Cartagena de Indias, een topbestemming in Colombia en Latijns-Amerika, is een historische stad met een ommuurde binnenstad, op de UNESCO Werelderfgoedlijst sinds 1984. Ontdek prachtige oude huizen, de kathedraal, Torre del Reloj en meer.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Deze reis geeft je een heel mooi en compleet beeld van Colombia in al zijn facetten: natuur en cultuur komen aan bod en ook de culinaire hoogstandjes worden niet overgeslagen.

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies enontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à € 9,00 per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies enontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à € 9,00 per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Vraag een reisvoorstel op voor reis naar Colombia: dit land stelt echt nooit teleur!

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier