Terreinwagen
t/m

Chili Pure Magie Carretera Austral

No items found.

over deze reis

Het mooiste stukje aarde… Enigszins subjectief, dat moet gezegd, maar toch. De Carretera Austral is Chileens Patagonië en een magische plek. Het landschap is uniek en indrukwekkend, de weg is deels geasfalteerd en deels gravel dus het is best een beetje doorwerken. De mensen zijn hardwerkend en vriendelijk. En dan is er dat … tsja, wat is het precies? Een stukje magie dat deze regio zo bijzonder maakt, naast de unieke natuurlijke schoonheid.

Chili

in het kort

Beste reistijd
Oktober t/m april
Reisduur
Vanaf 15 dagen, 18 dagen is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
200km
Tempo
Normaal

de route

Maak een reisdoor de hele regio van Puerto Montt naar Villa O’Higgins en retour noordwaarts richting Balmaceda. Het eerste deel is Van Puerto Montt naar Hornopiren en Chaiten; de noordelijk Carretera Austral is groen met veel varens en zogenaamd Valdiviaans regenwoud. Veel meren en rivieren en bossen… hoe verder je naar het zuiden afzakt, hoe minder overdadig groen het wordt. Hier wordt het landschap weidser, soms lieflijk, vaak ruiger. Coyhaique is het fijne economische centrum van de regio en een gezellig stadje. Na de kantelen van de Cerro Castillo (tip: ga wandelen:), is het afgelopen met het asfalt en rijd je een andere wereld binnen. Puerto Rio Tranquilo is het vertrekpunt voor de boottochtjes naar de Capillas de Marmol. Puerto Guadal is een klein karakteristiek plaatsje aan het Lago General Carrera. Verder zuidwaarts kom je aan in Caleta Tortel, een vissersplaatsje waar de auto buiten mag wachten en het allerlaatste stukje Carretera Austral naar Villa O’Higgins is kwalitatief niet zo goed, maar niet minder bijzonder… Hier word je dankbaar voor alle schoonheid en wat melancholisch omdat de weg eindigt…

bestemmingen + highlights

Merengebied Chili
In het noordelijke deel van het Chileens merengebied vind je de indrukwekkende Villarica vulkaan en het charmante Pucón. Beklim de Villarica vulkaan met zijn actieve lavameer en geniet van het prachtige uitzicht over het Villarica meer. Verder naar het zuiden kan je overnachten tussen de bomen in Panguipulli's boomhutten. Ontdek de cultuur van de Mapuche Indianen, ooit onderdrukt maar nu herleefd, en bewonder Duitse invloeden in de knusse dorpen Puerto Varas, Puerto Octay en Frutillar tijdens een ritje rondom het Llanquihue Meer waar deze plaatsjes aan liggen met uitzicht op de prachtige Osorno Vulkaan.
De Carretera Austral Norte
Een onontgonnen gebied dat van het groene regenwoud van het zuidelijke merengebied naar het drogere Patagonië gaat over zo’n 1.200km. Hierbij passeert deze route Valdiviaans regenwoud, fjorden, gletsjers en indrukwekkende blauwe gletsjermeren en rivieren. Het leven hier is nog stil blijven staan en in de valleien kom je mensen tegen die niet vaak in de stad komen. Een hard leven, maar een unieke en werkelijk betoverende omgeving. Het noordelijke deel van deze adembenemende regio start in Puerto Montt en eindigt in Coyhaique. En onderweg? Plaatsen als Caleta la Arena, het betoverende Comau of Leptepu fjord, het ongerepte Pumalin Park, en Queulat National Park, met zijn Ventisquero-gletsjer.
Carretera Austral Sur
Het zuidelijke deel van de Carretera Austral onthult een hele andere diversiteit aan landschappen en microklimaten. Villa Cerro Castillo biedt prachtige wandelingen, vanuit Puerto Rio Tranquilo aan het betoverende Lago General Carrera kan je de beroemde Capillas de Marmol en de Valle de Exploradores bezoeken. Verder naar het zuiden vinden we de indrukwekkende Rio Baker, de magische Valle Chacabuco die connectie biedt met buurland Argentinië, Caleta Tortel met zijn houten wandelpaden en Villa O’Higgins: hier houdt de Carretera Austral écht op…. De Carretera Austral, het mooiste stukje aarde….

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Tsja, wat kunnen we nog toevoegen: deze regio is magisch...

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Eventuele binnenlandse vluchten
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00 per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Vraag de prijs op voor jouw gewenste vertrekdatum: de Carretera Austral stelt nooit teleur!

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier