Personenauto
t/m

Bolivia

No items found.

over deze reis

Een reis door een indrukwekkend landschap dat bekoort door zijn unieke natuur en door de kleurrijke bevolking. Santa Cruz, het economische centrum van Bolivia is het perfecte startpunt voor deze reis. Via La Ruta del Che, Sucre en Potosí reis je naar de surrealistische vergezichten van wit zout in Uyuni. Via het Titicacameer, Coroico, La Paz en Cochambamba eindig je weer in Santa Cruz. Wat een briljante roadtrip!

Bolivia

in het kort

Beste reistijd
Hele jaar door
Reisduur
Vanaf 20 dagen, 22 dagen is beter
Gemiddelde prijs
Reisafstand per dag
265km
Tempo
Normaal

de route

Een tocht over asfalt, soms in goede conditie, dan weer wat minder, van het laagland naar de Andes. De Altiplano, ofwel de Boliviaanse hoogvlakte, ligt op zo’n 3.000 meter boven zeeniveau. De begroeiing is laag, de vergezichten indrukwekkend met op ieder moment van de dag andere kleuren in het landschap. Vanaf hetTiticaca meer daal je af via een prachtige bochtige weg naar Coroico waar het weer weelderig groen is. Van laag naar hoog en weer terug via bochtige 2-baanswegen: een fantastisch avontuur!

bestemmingen + highlights

Santa Cruz Bolivia
Het economisch hart van het land ligt in het laagland en is het startpunt van vrijwel iedere reis door Bolivia. Door hier te starten bouwen we de hoogte langzaam op en kan het lichaam wennen aan de ijlere luchten in de Andes.
Samaipata & La Ruta del Che
De route die Che Guevara de laatste dagen van zijn leven aflegde. Hij is in La Higuera vermoord door het Boliviaanse leger. De revolutionair wilde het communisme in Zuid-Amerika verspreiden net zoals hij dat met Fidel Castro samen deed in Cuba.
Sucre
Het is hier in de officiële hoofdstad van Bolivia waar de onafhankelijkheidsverklaring werd getekend in 1825. Sucre is naast een mooie koloniale stad ook een heel aangename plek om te verblijven. Het ligt op een aangename hoogte van 2.800 meter en heeft daarmee een fijn klimaat. Het koloniale centrum is hoofdzakelijk wit geschilderd en Sucre staat dan ook bekend als “La Ciudad Blanca”. Niet te missen tijdens een reis door Bolivia!
Potosí
Potosí, Bolivia, is een historische stad die bekend staat om zijn rijke zilvermijngeschiedenis en indrukwekkende koloniale architectuur. Ooit een van de rijkste steden ter wereld is Potosí vandaag de dag een arme stad met inwoners die deels nog steeds in de mijnen werken en hopen op de jackpot. Een heel bijzondere plek.
Salar de Uyuni
We durven wel te zeggen dat Uyuni een unieke plek in de wereld is. Omgeven door wit zout, leegte en ruimte waan je je op een andere planeet. De Uyuni-zoutvlaktes in Bolivia zijn een van 's werelds meest buitengewone natuurlijke wonderen.
Oruro
Deze stad staat vooral bekend van het Carnaval. Het heeft een van de meest spectaculaire carnavals ter wereld. Tijdens dit kleurrijke festival komen duizenden dansers, muzikanten en toeschouwers samen om de rijke culturele tradities van Bolivia te vieren.
Copacabana & Lago Titicaca
Het koloniale stadje Copacabana aan de oever van het immense Titicacameer is voor zowel katholieken als inheemse volkeren van Bolivia een bijzondere spirituele plek. Het is ook de uitvalsbasis voor het Titicacameer waar je Isla del Sol en Isla de la Luna bijzonder zijn voor een wandeling en zeker ook voor een overnachting.
Coroico
Via de zogenaamde Camino de la Muerte of officieel Camino de las Yungas reis je naar Coroico. Een prachtige route die alles bij elkaar zo’n 2.000 hoogtemeters in zich heeft. De uitzichten zijn spectaculair en bijzonder. Coroico is een ontspannen stadje en je kan hier talloze wandelingen door de jungle en fietstochten over mooie wegen ondernemen.
La Paz
La Paz, de hoofdstad van Bolivia, is een fascinerende en levendige stad hoog in de Andes op ruim 3.600 meter boven de zeespiegel. Koloniaal erfgoed, kleurrijke markten, kathedralen en een mix van menselijke gelaten en culturen bepalen het straatbeeld hier. Dat alles is omgeven door de immense Andes.
Cochabamba
Stad van de Eeuwige Lente op 2.500 meter hoogte in het hart van het land. Cochabamba zit vol koloniale geschiedenis, veel kleurrijke markten waar de Cancha markt de grootste van Zuid-Amerika is. Een aangename stad waar je zeker wat langer wil blijven.

waarom ik vind dat je deze reis moet maken

Bolivia is op zich al een fantastische bestemming en dit land zelf ontdekken met je eigen huurauto is helemaal een mooi avontuur!

Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00per persoon

dit is er inbegrepen in de reis

Inclusief

 • Transfer bij aankomst
 • Accommodatie in goede middenklasse hotels obv logies en ontbijt
 • Autohuur
 • Routeboek

exclusief

 • Intercontinentale vluchten (vraag naar de mogelijkheden)
 • Overige maaltijden en excursies
 • Reis-en annuleringsverzekering
 • Bijdrage GGTO garantiefonds à €9,00per persoon

laat deze reis maatwerk voor je samenstellen

Vraag hier naar de mogelijkheden op specifieke data voor deze fantastische roadtrip!

Heb je interesse in een reis zoals deze? Neem hiernaast direct met ons op om de mogelijkheden te bespreken
Martine Heijmen
Jouw persoonlijke reisadviseur
Bedankt voor jouw aanvraag! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier
Bedankt voor jouw inschrijving! Ik neem zo spoedig mogelijk contact met je op.
Oeps! Er ging iets mis met het verzenden van het formulier