Chili Mi Chile Querido

Zuid-Amerika

Mensen die mij een klein beetje kennen, weten dat ik graag mooie reizen maak en dat ik het heerlijk vind op verschillende plekken in de wereld te hebben gewoond. Als je ergens woont en werkt, ook al is dat maar voor een half jaartje, dan ervaar je een land op een compleet andere manier. Je hoort en ziet niet alleen wat mensen graag willen laten zien aan de toerist, maar ook de dingen die ze misschien liever niet delen. En juist dát maakt een land echt; juist dát maakt dat ieder land of iedere cultuur een eigen karakter en ziel heeft.

Mi Chile querido, mijn geliefde Chili

Ondanks dat ik ook in Colombia en Mexico langere tijd heb doorgebracht, staat Chili na 2 jaar wonen en werken toch stiekem wel op nummer 1. Dit extreme land kent zoveel uitersten dat je ze eigenlijk niet eens kan bevatten. En toch is daar ook een gemeende deler: de Chileen die, ondanks dat hij continu afgeeft op zijn landgenoten, toch ook heel trots is op zijn vaderland. Trots op de schoonheid van de unieke natuur en tegelijk kan lachen om zijn eigen kortzichtigheid af en toe… zelfreflectie en -kritiek is een groot goed.

Patiperra?

Ik heb mijn bedrijf Patiperra travels te danken aan Chili. Mijn Chileense vrienden noemden me altijd ‘una patiperra’ ofwel een zwerfhond. (menig Spanjaard zal dit woord trouwens niet kunnen duiden) Leuke vrienden, zal je denken…, maar in Chili verwijst het iemand die graag reist, altijd op pad is, altijd nieuwsgierig om te weten wat er te zien is om de hoek. En ondertussen geniet hij/zij van het moment; het gaat immers bij reizen niet zozeer om het arriveren op een plek, maar juist om het op weg zijn.

Wat komen gaat…

Het hoge noorden is verbluffend

De komende weken gaan mijn blogs over de verschillende compleet uiteenlopende regio’s in Chili. Eerst het merengebied waar ik heb gewoond en dan Patagonië. Vervolgens het Noorden en El Norte Chico, of het kleine Noorden. Ten slotte komen Santiago de Chile en de Centrale Vallei zoals de regio rondom en ten zuiden van Santiago wordt genoemd aan bod. Hier wordt ‘El 18’, de Onafhankelijkheidsdag op 18 september, altijd volop gevierd. Ik kan blijven schrijven over dit prachtige land...

Nu al reisinspiratie opdoen voor de winter? Oktober t/m maart zijn de perfecte reismaanden voor Patagonië en het Merengebied. Voor reisinspiratie, kijk alvast elders op de website voor reizen door Chili en ook voor bestemmingsinformatie.

En kijk ook even naar dit filmpje: dan wil je toch gewoon gáán! Chile, donde lo imposible ... es posible

meer verhalen van martine

Argentinië Ruta 40 Mendoza & Wijnen
Argentinië
Old-timer
Personenauto
Terreinwagen
Camper
Argentinië Ruta 40 Ischigualasto & Talampaya
Argentinië
Camper
Personenauto
Old-timer
Terreinwagen