3 maanden Zuid-Amerika, mag het een weekje meer zijn?

Zuid-Amerika

Drie maanden verblijven in mijn favoriete continent… En dat voornamelijk voor mijn werk! Ik ben een gezegend mens.  Drie maanden met verschillende accenten: een combinatie van werk en geen werk. Vakantie? Nee niet echt, werk voelt niet als werk, dus dan heb je ook niet echt behoefte aan vakantie toch?

Samenvatting van deze drie maanden

 1. Deel 1: Colombia Nature Travel Mart 2023
  Een beurs gericht op reisagenten zoals ik om nieuwe initiatieven aan de man te brengen, weten wat er gaande is op toeristisch gebied en op pad met een internationaal groepje collega’s om een “nieuwe regio” van Colombia te ontdekken.
 2. Deel 2: Digital nomadism en tegelijkertijd vrienden opzoeken in Chili.
  Ik was weer helemaal thuis in Puerto Varas waar ik 2 jaar heb gewoond. Het was alweer even geleden dat ik op het magische eiland Chiloe was en het was dan ook heerlijk om er weer te zijn.
 3. Deel 3: De Panamericana Clasicos
  Deze kon na 4 jaar voorbereiding dan toch eindelijk van start. En wát een avontuur!  Over 14.000km met 16 Oldtimer auto’s van Buenos Aires naar Cartagena de Indias over de Panamericana rijden… een droom van een reis!
 4. Deel 4: Digital nomadism #2
  Op eigen houtje het tropische eiland San Andres verkennen en weer eens kijken hoe het in Villavieja aan de rand van de Tatacoa woestijn ging.

Lekker uitblazen bij de vulkaan
Deel 1

met Procolombia op pad

Deze door de overheid gefinancierde organisatie is in het leven geroepen om (o.a.) het toerisme in Colombia te promoten. En dat doen ze deels door beurzen te organiseren voor mensen zoals ik. De Colombia Nature Travel Mart 2023 werd afgelopen september georganiseerd en het is fantastisch om te zien hoeveel initiatieven er zijn binnen Colombia om het verantwoord toerisme te ontwikkelen.

Het gaat om behoud van cultuur en natuur en het verkennen van ‘nieuwe regio’s' om flora en fauna te bewonderen en dat op een zo integer mogelijke manier. Ik heb weer een paar pareltjes mogen ontdekken waaronder de regio Santander: prachtige bergen voor buitensport en wandelingen, charmante kleurrijke plaatsen, overheerlijk eten en je kan je voetdruk kleiner maken door een boom planten in de Chicamocha Canyon.

De bomen zorgen voor een steviger bodem om landverschuivingen en uitdroging tegen te gaan. Een initiatief van jonge Colombiaanse Biologen die hun Tierra willen redden. Fantastisch!

Dit is Martine op een rots

Wil je zelf het continent ook wel eens doorkruisen?

Koop een camper en neem een jaartje vrij! Lukt dat niet, neem contact met me op voor alternatieve plannen met een camper door Argentinië of Peru. Of met een huurauto door Chili en Argentinië, Colombia or Ecuador of Peru of Brazilië… Eigenlijk is alles mogelijk!

meer verhalen van martine

Uruguay: there is more to it than meets the eye
Zuid-Amerika
Old-timer
Personenauto
Camper
Uruguay
Argentinië Ruta 40 Mendoza & Wijnen
Argentinië
Old-timer
Personenauto
Terreinwagen
Camper